No items found.

Onze Jordaan

Nog tot
Te zien tot
Was te zien tot
02
February
2025
+
Voor jaar en ouder

DIEDERIK EBBINGE SCHRIJFT NIEUWE MUSICAL ONZE JORDAAN

Nieuwe Nederlandse Musical in het kader van jubileumjaar 750 Amsterdam

Op maandag 21 oktober 2024 gaat in DeLaMar in Amsterdam ONZE JORDAAN in première, een nieuwe Nederlandse musical geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge, in het kader van het jubileumjaar Amsterdam 750, over de naoorlogse geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan. Hoofdrollen worden gespeeld door Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen, Stefan de Kogel, Steyn de Leeuwe, Walter de Kok en Mitch Blaauw.  

ONZE JORDAAN wordt geproduceerd door TEC Entertainment in samenwerking met de Theateralliantie.

Onze Jordaan neemt ons mee in de geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan over een periode vanaf de bevrijding tot het nu.

 

We leven 7 mei 1945. Op de Dam speelt het Snotneusje vrolijke muziek. Nederland is bevrijd! De hoogzwangere Greet Bos, haar dochtertje Loes van 3 en echtgenoot Jopie Bos doen mee in de feestvreugde als er plotseling geweerschoten klinken. Paniek breekt uit, mensen verstoppen zich achter het Snotneusje, maar Jopie blijkt dodelijk geraakt door de schoten van de Duitsers.

Met deze tragedie begint de raamvertelling door Greet. Op haar 80ste verjaardag wordt ze in haar bejaardenflatje door verzorgster Soumaya (23 jaar) klaargemaakt om in de gezamenlijke koffiekamer haar verjaardag te gaan vieren. Greet neemt ons mee in haar levensverhaal, startend op deze fatale dag in 1945. Ze vertelt uitgebreid over haar leven in de Jordaan als alleenstaande moeder van Loes en Jan. Over de onderlinge saamhorigheid tussen de buurtbewoners, die versterkt wordt door het samenkomen met het koor de Belcanto’s, opgericht door haar man Jopie. Dit alles tegen de achtergrond van de Jordaan, van de armoede en het verval van de wijk. Van de plannen van de gemeente in de jaren ‘80 en ‘90 om de oorspronkelijke bouw te vervangen door nieuwbouw en de uittocht van de echte Jordanezen naar Purmerend en Almere. En van de komst van Yuppen en studenten, die de wijk weliswaar hebben gered van nieuwbouw en verval, maar daarmee ook het unieke karakter van de wijk definitief hebben veranderd.

Een verhaal vol van emotie, melancholie, teleurstellingen verbittering, maar vooral ook hoop en verzoening! Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto muziekstijl, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan & Tante Leen

Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Nummers die de revue passeren, in eigen arrangementen, zijn onder meer “De Parelvissers”, “Bij Ons In De Jordaan”, “Funiculi, Funicola”, “Pikketanusie”, “Het Slavenkoor”, “Glimlach van een Kind”, “La Donna è Mobile” en “Amsterdams Parfum”.

De cast van ONZE JORDAAN bestaat verder uit Marieke Goemans, Julia Berendse, Mark Roy Luykx,  Melinda de Vries en Willianne Liemborg. Het creatieve team bestaat naast Diederik Ebbinge uit Jeroen Sleijfer (muzikale leiding), Pim Veulings (choreografie), Carla Janssen-Höfelt (decor), Glenn Hewitt (kostuum), Bart van den Heuvel (licht) en Maarten Houdijk (geluid).

Groepsreserveringen

De musical Onze Jordaan bied je een unieke kans om samen met je (zakelijke) relaties, collega’s, vrienden of familie naar een echte Amsterdamse voorstelling te gaan over het leven na de oorlog in de Jordaan. Speciaal voor groepen bieden wij naast de tickets ook arrangementen aan, begeleidt door zeer ervaren gastvrouwen, zodat jij alle aandacht kunt geven aan jouw gasten.

Vanaf 16 personen kan je jouw bezoek uit breiden met een ontvangst – pauze -of borrelarrangement. Voor vragen en reserveringen kun je contact opnemen met Noortje Breijder via events@tec-entertainment.com

Partnerships

Wil je met ons samenwerken? Deze nieuwe musical staat volledig in het teken van de festiviteiten rondom het 750-jarig bestaan van Amsterdam. Voldoende mogelijkheden om hier onderdeel van te zijn. Voor vragen neem contact op via onderstaand e-mail adres.

Contact

Voor groepsreserveringen of vragen over partnerships kun je contact opnemen met Noortje Breijder via events@tec-entertainment.com

Sponsors & partners

Jeroen Sleijfer

Muzikale Leiding / Arrangementen

Meer weten

Ellen Pieters

Greet

Meer weten

Richard Spijkers

Jopie

Meer weten

Roosmarijn Luyten

Loes

Meer weten

Desi van Doeveren

Lenie

Meer weten

Stefan de Kogel

Theo

Meer weten

Steyn de Leeuwe

Ton

Meer weten

Peter Gijsbertsen

Jan

Meer weten

Walter de Kok

Luigi

Meer weten

Marieke Goemans

Meer weten

Julia Berendse

Meer weten

Mark Roy Luykx

Meer weten

Mitch Blaauw

Toon

Meer weten

Melinda de Vries

Meer weten

Willianne Liemborg

Meer weten

Abel Leemans

Meer weten

Marc Muller

Producent

Meer weten

Diederik Ebbinge

Script & Regie

Meer weten

Pim Veulings

Choregrafie

Meer weten

Carla Janssen-Höfelt

Decorontwerp

Meer weten

Glenn Hewitt

Kostuumontwerp

Meer weten

Bart van den Heuvel

Lichtontwerp

Meer weten

Maarten Houdijk

Geluidsontwerp

Meer weten

Michiel van der Zijde

Technisch Producent

Meer weten

Merel Bussink-Holl

Productieleider

Meer weten

Rob Snoek

Props & Vormgeving

Meer weten

Geen resultaten gevonden.

No items found.

Geen resultaten gevonden.