Diederik Ebbinge

Diederik Ebbinge (Enschede, 1969) is opgeleid aan de Akademie voor Kleinkunst. Hij begon zijn carrière als creatief maker met De Vliegende Panters en was daarna veelvuldig te zien in films en series zoals Alles op tafelAlles is familie, Gouden Bergen en Soof

Diederik oogstte tevens succes als filmregisseur met Matterhorn (2013)en Kidnep (2015). De meeste mensen zullen Diederik kennen als schooldirecteur Anton uit De Luizenmoeder (AVROTROS), waarvoor hij tevens met Ilse Warringa het scenario schreef. 

In 2019 werd een grote droom van Diederik werkelijkheid; zijn eigen Late Night Talkshow Promenade: een journalistiek, opiniërend en informerend programma met analyse, duiding en een unieke mix van meningen. Vaste gasten zijn Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen, dé nieuwe talenten in talkshowland. Promenade kent inmiddels al drie seizoenen. In 2022 speelde Diederik Jos in de gelijknamige serie. Sinds 2021 is Diederik de presentator van de verkiezingsquiz Kiespijn (NTR). In 2023 was Diederik voor het eerst te zien als presentator van de Top 2000 a gogo.