No items found.

Symphony of Magic - The Music of Harry Potter Live

Nog tot
Te zien tot
Was te zien tot
15
May
2023
+
Voor jaar en ouder

De filmreeks is iconisch. Dat geldt ook voor de muziek. Na het immense succes van de concerten in 2022 komt nu de “Symphony of Magic” – The Music of Harry Potter Live terug naar Nederland. In het World Forum Theater in Den Haag vertolken 130 musici, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, de magische muziek uit de Potter films. Het concert is een ware sensatie voor liefhebbers van dit genre. De voorstelling is bovendien voorzien van magische acts die zijn gecreëerd door de gerenommeerde Nederlandse illusionist Christian Farla. Daarmee is “Symphony of Magic” – The Music of Harry Potter Live een unieke belevenis voor het hele gezin, die nergens anders ter wereld te zien is. December 2023 wordt magisch!

Concerten met een filmthema zijn mateloos populair. “Symphony of Magic” –The Music of Harry Potter Live is echter – met maar liefst 130 musici op het podium – uniek in dit genre. De omvang van de productie is immens en garandeert een meeslepende en intense beleving voor het publiek die ruim twee uur duurt. Het thema leent zich daar bij uitstek voor. Harry Potter is een filmreeks die geschiedenis schreef. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van de Engelse schrijfster J.K.Rowling. Ze schreef zeven boeken die in acht delen zijn verfilmd. Het succes was (en is) nog altijd ongeëvenaard. De films over een tovenaarsleerling hebbende cultstatus bereikt en trekken een miljoenenpubliek. Muziek speelt een bepalende rol bij de films en is gecomponeerd door bekroonde componisten als John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat. Speciaal voor alle fans presenteert TEC Entertainment daarom nu – exclusief in Den Haag – ‘“Symphony of Magic” – The Music of Harry Potter Live. Een ‘must see’ concert voor zowel Potter-fans als muziekliefhebbers. De nummers zijn zeer geschikt voor uitvoering in een grote orkestrale bezetting. Dirigent RaymondJanssen tekent samen met het The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een weergaloze vertolking van de muziek. Dit concert is een meeslepende en indrukwekkende reis door de magische wereld van Harry Potter.


Over het concert

Dirigent Raymond Janssen verstaat de kunst om filmthema’s te vertalen naar bijzondere concerten.Voor de uitvoering selecteert hij steevast begenadigde musici uit onder meer Roemenië en Oekraïne. Hij is dan ook vooral een specialist op het gebied van Oost-Europese muzikanten. Janssen slaagt er telkens weer in om complete symfonieorkesten en koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Zijn inspanningen werden in november 2018 tijdens een speciale voorstelling in Het Concertgebouw bekroond met een culturele onderscheiding van Roemenië, uitgereikt door de ambassadrice van dat land. Voor Janssen een belangrijke stimulans om door te gaan met de realisatie van unieke concerten. “Symphony of Magic” – The Music of Harry Potter Live wordt uitgevoerd door het illustere The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale koorvan Oekraïne ‘Dumka’. Een gezelschap dat bekroond is met tal van internationale prijzen en hoog staat aangeschreven. Zeker in deze turbulente tijden is het meer dan uniek dat beide gezelschappen naar Nederland komen. Het concert krijgt bovendien extra meerwaarde door magische elementen en verrassende illusies die aan de voorstelling worden toegevoegd. Daarnaast worden veel speciale lichteffecten toegepast die het magische, sprookjesachtige en bij vlagen mysterieuze karakter van de films onderstrepen. Samen met de prachtige en intense muziek maakt dit van “Symphony of Magic” – The Music of Harry Potter Live een onvergetelijke belevenis voor zowel fans van de films als muziekliefhebbers.

 

Sponsors & partners

No items found.
No items found.

Geen resultaten gevonden.

Raymond Janssen

Dirigent

International Symphony Orchestra Lviv

National Choir of Ukraine 'Dumka'

Geen resultaten gevonden.