ZINDERENDE PREMIERE WE WILL ROCK YOU

06
/
12
/
2019

Vanavond beleefde in een uitverkochte AFAS LIVE in Amsterdam de nieuwe versie van de QUEEN rockmusical WE WILL ROCK YOU, met in de hoofdrollen Anastacia en Stanley Burleson, zijn premiere. De premiere werd bezocht door onder andere Pia Douwes, Richard Groenendijk, Irene Moors, Frits Sissing, Diederick Ebbinge, Mylene d'Anjou, Mariska van Kolck, Tommie Christiaan, Paul Eenens, Marc Forno en vele anderen.

De cast van WE WILL ROCK YOU bestaat uit vijf verschillende nationaliteiten. Naast Anastacia (die in Amsterdam en Den Haag de rol van Killer Queen zal spelen) bestaat de cast uit StanleyBurleson (NL) die de rol van Khashoggi speelt, Flavio Gismonidi (IT) en GiorgioAdamo (IT) delen de rol van Galileo en de rol van Scaramouche wordt gedeeld door Eleonora Faccini (IT) en Arianna Galetti (IT). Daarnaast speelt Ian Carlyle (GB) de rol van Britt, Lily-Jane Young (GB) de rol van Ozzy en Jeroen Robben (NL) de rolvan Buddy. In Groningen, Apeldoorn, Heerlen en Breda wordt de rol van Killer Queen gespeeld door Tia Architto (ZA).

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door BenElton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie van WE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest. WE WILL ROCK YOU wordt geproduceerd door TEC Entertainment, in samenwerking met Peeparrow Entertainment.

 

Speelperiode:

4 t/m 8 december 2019 : AFAS Live, Amsterdam

12 december t/m 12 januari 2020 : WorldForum Theater, Den Haag

15 t/m 19 januari 2020 : MartiniPlaza, Groningen

23 t/m 26 januari 2020 : Theater Orpheus, Apeldoorn

29 januari t/m 2 februari 2020 : Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

12 t/m 16 februari 2020 : Chassé Theater, Breda

Kaarten zijn te koop via de kassa van de theaters en www.wewillrockyoumusical.com

Gerelateerd
‍‍Nieuws