No items found.

Jesus Christ Superstar

Nog tot
Te zien tot
Was te zien tot
30
April
2019
+
Voor jaar en ouder

De legendarische musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice met in de titelrol Ted Neeley

Ted Neeley terug in Jesus Christ Superstar

In Nederland hebben sinds 2015 meer dan 170.000 enthousiaste bezoekers de wereldberoemde rockopera gezien. Jesus Christ Superstar - een interpretatie van de iconische film uit 1973 - was in 2019 voor het laatst in Nederland te zien. De shows waren toen een vervolg op een tournee door onder meer Zwitserland en Spanje. Overal ter wereld zorgde de show voor juichende reacties en uitverkochte zalen. En niet zonder reden. Jesus Christ Superstar is geliefd door de geweldige cast, het ijzersterke live orkest, de wervelende dansers, de excellente zangers en de ongeëvenaarde vertolking van Jezus door Ted Neeley.

Het woord pensioen staat niet in zijn woordenboek. De loopbaan van Ted Neeley is onlosmakelijk met Jesus Christ Superstar verbonden. In 2015 schitterde hij voor de eerste keer in Nederland met deze magistrale show. Het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber en de ijzersterke teksten van Tim Rice mochten rekenen op juichende reacties van zowel pers als publiek. Na een tournee en een overweldigende ‘Grand Final’ in Ahoy in 2017, kwam de voorstelling verschillende keren terug naar Nederland, als onderdeel van een grote Europese tournee. In het voorjaar van 2019 was de voorstelling voor het laatst in Nederland te zien. En Ted Neeley speelde wederom de rol van zijn leven. Het Nederlandse publiek voelde zich onverminderd met Jesus Christ Superstar verbonden. Geweldige songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’ zijn onderdeel van het collectieve geheugen.

Ted Neeley (Foto: Margot de Heide)


Wereldfaam
Neeley is welhaast vergroeid met zijn rol. Jesus Christ Superstar is bepalend geweest voor zijn – overigens meer dan indrukwekkende – carrière. Hij speelde een eindeloze reeks rollen in televisieseries en acteerde in grote musicals als Hair, Raspoetin en Tommy. Toch is zijn naam voor het grote publiek onlosmakelijk verbonden met Jesus Christ Superstar. De rockopera zag het levenslicht in de vroege jaren zeventig. Neeley viste in eerste instantie achter het net bij de theatervoorstelling en werd understudy. Pas toen de film in 1973 verscheen volgde zijn grote doorbraak. Daarin vertolkte hij met verve de hoofdrol en verwierf wereldfaam. De film was direct een hit en kreeg cultstatus. Daarmee was Neeley voorgoed met de rol van Jezus verbonden. Dat heeft hij nooit als een probleem ervaren, de acteur heeft veel aan Jesus Christ Superstar te danken en treedt op in alle delen van de wereld. Neeley kreeg ook zijn revanche als het gaat om de live uitvoering van de rockopera. Vanaf de jaren negentig was hij in diverse theaterversies van Jesus Christ Superstar te zien die zich op veel belangstelling mochten verheugen. De huidige productie vertegenwoordigt wereldklasse. Alle muziek is live, het decor is overweldigend en uitsluitend top acteurs maken onderdeel uit van de cast. Dat ziet en voelt het publiek en vormt een belangrijk onderdeel van het succes. Een voorstelling van Jesus Christ Superstar is voor elke bezoeker een intense en onvergetelijke belevenis.


Nederland
Een hele generatie identificeert zich nog altijd met de sfeer en tijdgeest die met de voorstelling verbonden is. Zeker in Nederland. Mensen kijken ernaar uit om zichzelf onder te dompelen in de wereld van Jesus Christ Superstar. Fans bezoeken de voorstelling niet zelden meerdere keren. Het publiek ervaart een sterke band met de rockopera. Tussen 2015 en 2019 keerde Jesus Christ Superstar dan ook diverse malen terug naar Nederland.

Officiële trailer

Meer video's

NEELEY ONBETWISTBAAR MIDDELPUNT VAN DE SHOW. HARD, STOER EN GEEN ZOETSAPPIGHEID

OVERDONDERENDE SHOW, STRAKKE ROCKBAND, WERVELENDE DANS EN UITSTEKENDE ZANG

NEELEY MEESTERLIJK. HIJ SPEELT GEEN JEZUS, HIJ IS JEZUS

Sponsors & partners

No items found.

Massimo Romeo Piparo

Regisseur

Meer weten

Emanuele Friello

Muzikale Leidng

Meer weten

Roberto Croce

Choreografie

Meer weten

Daniele Ceprani

Lichtontwerp

Meer weten

Marc Muller

Producent

Meer weten

Geen resultaten gevonden.

No items found.

Geen resultaten gevonden.