WE WILL ROCK YOU NAAR APELDOORN, HEERLEN & BREDA

11
/
10
/
2019

Ook extravoorstellingen in Amsterdam,  Den Haag en Hengelo

Vanwege de enorme vraag naar kaarten voor de Queen rockmusical WE WILL ROCK YOU zijn er, zelfs voordat de repetities zijn begonnen, ruim 20 extra voorstellingen toegevoegd aan de Nederlandse tournee. De spectaculair nieuwe, volledig Engelstalige versie WE WILL ROCK YOU zal nu ook te zien zal zijn in Theater Orpheus in Apeldoorn, Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en het Chassé Theater in Breda. Omdat de vraag naar kaarten alle verwachtingen overtreft zijn er ook in AFAS Live in Amsterdam, het World Forum Theater in Den Haag en Schouwburg Hengelo extra voorstellingen toegevoegd. De kaartverkoop voor alle extra voorstellingen van WE WILL ROCK YOU is vandaag van start gegaan.

De muziek van Queen is in Nederland nog altijd razend populair. In de NPO Radio2 Top 2000 van 2018 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd en de overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. ‘Bohemian Rhapsody’ is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. De hit-film Bohemian Rhapsody, een filmische ode aan Queen en zanger Freddie Mercury die in 1991 aan aids overleed, ontving vier Oscars, waaronder die voor beste acteur voor Rami Malek als Freddie Mercury. De Queen-biopic is de op één na succesvolste film ooit in Nederland en trok de film alleen al in Nederland meer dan 2 miljoen bezoekers, bracht ruim 20 miljoen euro op en was de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018.

Stanley Burleson speelt in WE WILL ROCK YOU de rol van Khashoggi, de vileine assistent van de Killer Queen. Stanley was in talloze musicals te zien, waaronder Cats, Evita, Les Misérables, Move, Musicals In Concert, Miss Saigon, Joe, Chicago, Elisabeth, Fosse, 3 Musketiers, Beauty And The Beast, La Cage Aux Folles, Sister Act, From Sammy With Love en Best of Broadway. Hij verzorgde de choreografie en/of regie voor talloze theaterproductie en televisieprogramma's en ontving vier Musical Awards. De rol van Killer Queen zal tijdens de voorstellingen in Groningen, Apeldoorn, Heerlen en Breda gespeeld worden door de internationale musicalster Tia Architto. Tia was in Zuid Afrika te zien in Once on this Island, Godspell, Leader of the PackIn Concert: The Music of Andrew Lloyd Webber, Jukebox Jol!, Jailhouse Rock en Mercury Rising en Italië in West Side Story, Sister Act, Hair, The Sound Of Music, Hairspray en Cinderella

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie van WE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zescontinenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

WE WILL ROCK YOU wordt geproduceerd doorTEC Entertainment, in samenwerking met Peeparrow Entertainment.

 

Speelperiode:

27 november t/m 1 december 2019 : Schouwburg, Hengelo

4 t/m 8 december 2019 : AFASLive, Amsterdam

12 december t/m 12 januari 2020 : WorldForum Theater, Den Haag

15 t/m 19 januari 2020 : MartiniPlaza, Groningen

23 t/m 26 januari 2020 : Theater Orpheus, Apeldoorn

29 januari t/m 2 februari 2020 : Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

12 t/m 16 februari 2020 : Chassé Theater, Breda

 

Kaarten zijn te koop via de kassa van de theaters en www.wewillrockyoumusical.com

 

Gerelateerd
‍‍Nieuws