Martijn Vogel

Pugsley Addams is er dol op gemarteld te worden en ligt dan ook het liefst geketend op de pijnbank. De schandpaal is bij hem favoriet, net als een potje radbraken en ‘buikdarten’. Steelt graag verkeersborden, waarna hij zich in de bosjes verstopt en stilletjes geniet van het prachtige geluid van botsende auto’s. Maakt miniatuur guillotines, houdt van dynamiet, van veelpotige spinnen, de karwats en uiteraard zijn troeteldier, de octopus Aristoteles.

Opleiding

Martijn behaalde het diploma van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam richting Muziektheater. Studeerde vervolgens aan de Theaterschool in Amsterdam. Heeft in 2016 gestudeerd aan de Stella Adler Studio of Acting in New York.

Theater

Hij was als kind te zien als Kurt in The Sound of Music van StageEntertainment en als Sproet in Pietje Bell de musical van Ruud de Graaf producties. In Spring Awakening van M-lab/Stage Entertainment speelde Martijn de rol van Ernst. Hij was cover Boq in Wicked vanStage Entertainment. Tijdens deze run werd Martijn gecast voor de rol van Botjein de musicalproductie The Little Mermaid van Stage Entertainment i.s.m. Disney Theatrical Productions. Was te zien in Jersey Boys als Joe Pesci en speelde regelmatig de hoofdrol van Frankie Valli. In seizoen 2014/2015 speelde hij Rolf in The Sound of Music, gevolgd door Doody in Grease. Afgelopen seizoen was Martijn te zien in het ensemble van Was Getekend Annie M.G. Schmidt.

Overig

Martijn spreekt veel tekenfilms in.