Tony Neef

‘Ome’ Fester is ooit opgegraven door zijn familie en sindsdien springlevend. Houdt van vleesetende planten en vissen en dynamiet explosies en kan volop genieten van een stevige hoofdpijn. Wordt regelmatig intens en oprecht verliefd op alles wat hem liefde schenkt: een rat, een koffiekan, of de maan. Heeft het excentrieke vermogen om met zijn bizarre fysiek elektriciteit op te wekken, dus als hij een gloeilamp in zijn mond stopt, dan geeft die licht…

Opleiding

Tony studeerde af aan de Academie voor Lichte Muziek Hilversum (1991).

Theater

Tony was leadzanger in Jeans 2, 3 en 4 en in de Jeans televisie specials.  Met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelde hij in On The Air en Songfestival in Concert. In musicals: o.a. Evita (understudy Ché Guevara), Miss Saigon (Chris), Chicago (Billy Flynn), Rocky Over The Rainbow (Frank), Titanic (Thomas Andrews), Saturday Night Fever (DJ Monty), Sweet Charity (Oscar Lindquist), Crazy Shopping, Cyrano (Cyrano, M-Lab), alternate Jean Valjean in Les Misérables, Grand Hotel (M-Lab),  Annie (Daddy Warbucks), Sonneveld de Musical (Wim Sonneveld), Beauty and the Beast (Lumière) en A New Brain. Tony was solist in Musicals to the Max, The World Goes Round en speelde in De Huurder (Stichting de Zonnebloem), Telkens Weer Het Dorp, een hommage aan Friso Wiegersma en in Vroeger of Later, een hommage aan Robert Long. Tony maakte deel uit van Purper in Purper 100, een Vooruitblik en in Purper in Concert. Hij was gast in Oase Bar en speelt in Weet Je Nog Wel…?
Televisie / Film

Gastrollen in GTST en Sam Sam. Tony’s stem is te horen in ontelbare animatiefilms en series.

 Prijzen

Tony is twee keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards voor zijn rol in Sweet Charity en Sonneveld.

Overig

Solo CD Nooit Verwacht (1999). Drie maal was hij finalist bij het Nationale Songfestival. Tony was solist bij alle Musicals in Ahoy’ producties en in Musical Classics. Tony schrijft ook liedteksten, waaronder de hit van Jeroen van der Boom ‘Jij bent zo’.  Met Brigitte Nijman en Rolf Koster treedt hij op als Heidi und die Heino’s.  

www.tonyneef.nl