Terence van der Loo

Lucas is een ‘doodnormale’ Hollandse jongen. Na zijn eindexamen zit hij momenteel in een tussenjaar en hij begint langzaam maar zeker de wereld en de liefde te ontdekken. Door de week helpt hij zijn vader met klus opdrachten en in de weekenden begeleidt hij (met frisse tegenzin) zijn moeder bij optredens in bejaardentehuizen. Heimelijk is Lucas fan van Rammstein, wil patholoog worden en zo snel mogelijk het huis uit, maar dat durft hij zijn ouders nog niet te vertellen…

Opleiding

Terence van der Loo begon zijn studie in 2008 aan de MusicalAllFactory in Tilburg en zette in 2010 zijn studie voort aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij zangles kreeg van Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman. In 2014 studeerde hij af van de opleiding Muziektheater en in 2017 behaalde hij ook zijn Master of Music, afstudeerrichting Muziektheater, aan het Fontys Conservatorium. 

Theater

Terence speelde de rol van Prins Florizan in de musical Een Wintersprookje van het M-Lab (2014 & 2016) en Bob Somers in Moeder, Ik Wil Bij De Revue van Stage Entertainment Nederland (2014/2015). Hij zong als solist mee in de eerste editie van het Musical meets Opera-concertvan het Rotterdams Philharmonisch Orkest (2015). Afgelopen seizoen (2017) was hij te zien als Harry Groteboer in De Marathon door KemnaSenf. 

Televisie / Film

Terence speelde gastrollen in de series Danni Lowinski en Bureau Raampoort.

 Prijzen

Terence werd in 2014 genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs, die uitgereikt wordt aan de meest veelbelovende afstuderende student van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij ontving in 2015 de Musical Award voor Aanstormend Talent.

Overig

Terence vocht in het Shotokan Karate-Do International Holland team, waarmee hij op diverse WK’s en EK’s voor Nederland uitkwam.