Pia Douwes

Morticia Addams is een macabere, sexy en uiterst sensuele verschijning met droge humor en porselein witte huid. Na al die jaren nog steeds stapelverliefd op Gomez, die haar iedere dag weer intens weet op te winden. Ze schildert graag bloederige veldslagen, heeft een hekel aan fleurige bloemen, bespeelt de Japanse Shamisen en speelt fanatiek ‘het spel…’. Morticia is een gepassioneerd tangodanseres, kan prima overweg met de degen en is de gitzwarte rots in de branding van haar gezin.

Theater

Pia beleefde in Wenen haar internationale doorbraak met haar glansrijke vertolking van de titelrol in de musical Elisabeth, om deze rol vervolgens in Scheveningen, Essen, Stuttgart en Berlijn te spelen. Ze schitterde als Velma Kelly in Chicago in Utrecht, op Broadway en in de Londense West End. Ze creëerde de rol van Milady de Winter in 3 Musketiers in Rotterdam, Berlijn en Stuttgart en creëerde de rol van Claire Zachanassian in de musicalversie van Der Besuch der altenDame in het Zwitserse Thun en in Wenen. Verder speelde ze in Cabaret (SallyBowles) in Bad Hersfeld en Amsterdam, Cats (Grizabella, Demeter) in Amsterdam, Wenen en Moskou, Fosse (soliste), Evita (Eva Perron), LesMisérables (Fantine) in Amsterdam en Scheveningen, Grease (Rizzo) in Wenen, The Rocky Horror Show (Janet) in Bad Hersfeld, Passion (Clara), Sunset Boulevard (Norma Desmond) in Nederland, Dortmund en Bonn, We Will Rock You (Killer Queen) in Utrecht, Rebecca (Mrs. Danvers) in Stuttgart en Tecklenburg, Next to Normal (Diana) in Fürth, Wenen en Dresden, Billy Elliot (Mrs. Wikinson) in Scheveningen en Lady of the Lake in Spamalot in Salzburg. In de zomer 2017 en 2018 vertolkt(e) ze haar glansrol Elisabeth in de Elisabeth concerten op Paleis het Loo. Haar toneelrollen bestaan uit: Maria Callas in Master Class, Johanna in Kramer vs Kramer, Kate in Other Peoples Money in Praag, Jane Eyre in Jane Eyre en de dochter in Savannah Bay.

Televisie

Pia werkte mee aan de dramaserie Wilhelmina en Annie M.G. (Conny Stuart) en was coach en panellid bij de Nederlandse TV talentenshow Op Zoek Naar Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro en de Duitse TV talentenshow Ich Tarzan, Du Jane.

Prijzen

Ze won prijzen voor hoofdrollen in Elisabeth, Cabaret en 3 Musketiers en eenJohn Kraaijkamp Musical Award voor beste Nederlandse actrice in het buitenland (2002). 

Overig

In 2016 is Pia’s in drie talen geschreven boek Augenblicke aus dem Barock verschenen en eind 2017 kwam haar eerste solo-CD After all this time uit. Hierop zijn de muzikale hoogtepunten uit haar carrière te horen met een aantal, speciaal voor deze CD, nieuwe Engelse vertalingen door Charles Hart, de originele lyricist van The Phantom of the Opera. Verder heeft Pia aan meer dan 65 castalbums , DVD’s en CD’s van anderen haar medewerking verleend. Met grote passie coacht Pia jong talent op scholen door heel Europa. Pia is ambassadeur van de Ingeborg Douwes Stichting en van Make a Wish Nederland en Austria.

 

www.piadouwes.com