Joris van Veldhoven

Opleiding

Joris studeerde aan De Theaterschool te Rotterdam, richting theatervormgeving. Kreeg les van o.a. AMC Fok, Marlies Schroder e.a. Volgde 12jaar lang teken – en schilderlessen bij gerenommeerd beeldend kunstenaar MartFranken.

Werk

Joris leerde het vak in de praktijk van kostuum- en decorontwerper Arno Bremers. Inmiddels is van Veldhoven een veelgevraagd ontwerper inNederland en België op het gebied van decorontwerp, kostuumontwerp en puppetry.

Diverse producties die van zijn hand zijn op het gebied van decor- en kostuumontwerp: EVITA (België), The Full Monty, Dolfje Weerwolfje, Scrooge de Musical, The Mousetrap, Kruimeltje de Musical, Sprookjessprokkelaar de Musical, Prinses Arabella, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Charlie and the Chocolate Factory (België) e.a.

Hij tekende voor het kostuumontwerp van de producties: De Marathon, Chaplin de Musical (België en Nederland) en Callas, Onassis, Kennedy. Joris was verantwoordelijk voor het decorontwerp van oa: CARO (Efteling), Charlie and the Chocolate Factory de Musical (Nederland), The Sound of Music (België), Goodbye Norma Jean, Trompettist in Auschwitz e.a.

Komend seizoen tekent van Veldhoven ook voor het decor- en kostuumontwerp van een volledig nieuwe versie van GREASE the Musical, in een regie van Servé Hermans, is hij betrokken als decorontwerper bij een nieuwe versie van Rapunzel, die in maart 2023 haar première mag beleven in Antwerpen.