Dick Cohen

Henk Beineke is de man des huizes en hij verdient trouw de kost voor zijn kostbare gezin. Was jaren lang filiaalchef bij V&D maar werkt nu in de bouwsector. Hij was vroeger groot fan van Normaal, maar die elpees hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een eindeloze rij CD’s van André Rieu. Trouw CDA stemmer en groot fan van Jan Peter Balkenende. Speelt zo nu en dan, heel stiekem, het spelletje Angry Birds en maakt bouwwerken van lucifers.

Opleiding

Dick volgde zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en De Nel Roos Ballet Academie ( 1980 - 1984) en zangles van Leny Vermaire.  

Theater

Hij begon zijn loopbaan bij Cabaret Boemerang en het Muztheater. Hierna volgden drie seizoenen naast André van Duin in zijn revues en een reeks aan musicals: De Gelaarsde Kat, Love Story, Les Misérables, Crazy For You, Anatevka, The Sound of Music, Titanic, Hairspray, The Little Mermaid, Cabaret, Into the Woods, Kuifje-de Zonnetempel, Annie, Cyrano, Tsjechov, Willeke, De Jantjes en Heerlijk Duurt het Langst. Hij zong in een concert-reeks met het Metropole Orkest: Bernstein's Broadway Songbook en met het Philharmonisch Orkest: Tonight, Music & Songs of Leonard Bernstein. Verder zong Dick in diverse liedjes programma’s: Wij Nederlanders (liedjes van Jules de Corte), Broadway in de Polder (hommage Jos Brink en Frank Sanders), Alle Dagen Feest (met Arie Cupé) en Handje vol Geluk (Arie Cupé, Rosalie de Jong en Lara Grunfeld). Hij speelde in de operette La Vie Parisienne, als acteur in de komedie Schone Schijn de rol van Richard Bucket en bij Stichting Vuur en Vlam in Onvoorwaardelijk; een reeks voorstellingen over Alzheimer.

Prijzen
Dick ontving in 1984 de Pisuisse Prijs, in 2000 de Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor Tsjechov, in 2002 werd hij genomineerd voor zijn rol in Titanic en in 2005 ontving hij de nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor Crazy For You. Voor zijn vaderrol Phil in de musical Love Story kreeg Dick de Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol (2015 ).