Arie Cupé

Arie Cupé is een Nederlandse acteur, zanger en regisseur. Hij debuteerde in 1982, naast Lex Goudsmit, in het theater met het liedjesprogramma Van Oklahoma tot Anatevka. Een jaar later was hij voor het eerst te zien in een musical: De Zoon van Louis Davids. Dat was de start van een lange reeks van vierentwintig musicals waaronder Madame Arthur, Max Havelaar, Mata Hari, Revue, Revue, Zzinderella, Oh Johnny, Annie, Irma la Douce, Alladin, Alleen op de Wereld, Pietje Bell en La Cage aux Folles. In de Hommage aan Het Nieuwe De La Mar Theater bracht hij succesvol Fien de la Mar weer even tot leven. Daarnaast speelde Arie in de toneelstukken Sassafras, Bloedbruiloft en in acht komedies van en met Jon van Eerd.  Hij was te zien en te horen in vele liedjesprogramma’s met o.a. Dick Cohen, Rosalie de Jong en Lara Grünfeld. Helemaal solo maakte hij een aantal programma’s met accordeonist André Vrolijk. 
Verder was Arie te zien als alle klanten in de musicalproductie Wat zien ik?!, waarvoor hij genomineerd werd voor een John Kraaijkamp Musical Award. In de musicalbewerking van De Fabeltjeskrant nam Arie de rollen van Meneer de Raaf en Gerrit de Postduif voor zijn rekening en won hiermee in 2008 daadwerkelijk een John Kraaijkamp Musical Award. Met veel succes speelde hij, naast Willeke Alberti, de rol van de Mop in de alom geprezen nieuwe versie van de klassieker De Jantjes. Naast zijn werkzaamheden als acteur is Arie dus ook actief als tekstdichter, nasynchronisator van tekenfilms en regisseur. 
Veertien jaar lang deed hij de samenstelling en regie voor alle theatershows van Willeke Alberti. Verder regisseerde hij o.a. De Krasse Knarren Revue met Astrid Nijgh, Koffers vol Annie met Eric Beekes vol kinderpoëzie van AnnieM.G Schmidt, en Tot ie purper ziet, een solo-programma door FransMulder. 
Dit seizoen is Arie in de Nederlandse theaters te zien in zijn achtste komediebij Jon van Eerd: Zo Vader Zo Zoon.