Anastacia

Anastacia Lyn Newkirk werd geboren in Chicagoop1968 en komt uit eemuzikale familie: haar vader was zanger in het nachtclubcircuit en haar moeder wasonder andere te zien in de Broadway musical Nine. Anastacia maakte haar professionele carrière als danseres, onder andere in Club MTV en in twee video’s voor Salt-n-Pepa. Als achtergrondzangeres was ze onder andere te horen op albums van Jamie Foxx en Paula Abdul en in 1998 was ze finaliste van het MTV programma The Cut, hetgeen haar haar eerste platencontract opleverde. Op 13 juni 2000 verscheen haar debuutalbum Not That Kind, werd drie keer platina in Nederland en werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. Haar debuutsingle I’m Outta Love stond 21 weken in de Nederlandse Top 40 en haalde een top drie notering. In totaal brengt Anastacia zeven studio albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas samen met Cher, Celine Dion, Shakira, Stevie Nicks en de Dixie Chicks.

Anastacia heeft de nodige gezondheidsproblemen gekend. Ze werd op 13-jarige leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn. In 2003 kreeg ze te horen dat ze borstkanker had, een ziekte die tien jaar later opnieuw bij haar werd gediagnosticeerd. Sinds juli 2013 is zij echter kanker-vrij.

-      Tijdens haar eerste concert in Nederland in 2004 zong Anastacia als toegift het Queen nummer “We Will Rock You”.

-      In November 2003 trad Anastacia op met Queen tijdens een concert in Kaapstad, Zuid Afrika.

-      Haar 10 albums stonden gezamenlijk 275 weken in de Nederlandse Album Top 100 en werden zes keer platina.

-      Anastacia had 15 hits in de Nederlandse Top 40, waarvan acht een top 10 notering in de Nederlandse Top 40.

-      Het nummer Boom! was het officiële themalied voor de FIFA World Cup 2002 dat werd gehouden in Japan en Zuid Korea.

-      Haar handelsmerk zijn de trendy brillen die ze draagt.

-      Begin 2006 verscheen ‘I Belong to You’, een duet van Anastacia en Italiaanse zanger ErosRamazzotti, dat onder andere in Duitsland een nummer één hit werd.

-      Anastacia gaf tot nu toe 18 concerten in Nederland.