The Tina Turner Experience
The Tina Turner Experience

 

The Tina Turner Experience

Groots eerbetoon aan TINA TURNER in Gelredome

Op zaterdag 21 december 2013 werd in Nederland ongetwijfeld het grootste eerbetoon ooit gebracht aan Tina Turner. In hetzelfde jaar dat Tina Turner op 73-jarige leeftijd in het huwelijk  treedt met haar levenspartner Erwin Bach.  De geweldige muziek en de tomeloze energie van “The Queen of Rock” worden in het spectaculaire concert “The Tina Turner Experience” - The Most Spectacular Tina Turner Tribute Ever, in het Gelredome Arnhem, gepresenteerd. Hier geniet het publiek nog eenmaal van de talloze hits en de tomeloze energie waar de concerten van weleer van Tina Turner befaamd om zijn.

In het groots opgezette, twee uur durende, muzikale en visuele spektakel passeren talloze hits van Tina Turner de revue. Van “Proud Mary”, “River Deep  Mountain High”, “Nutbush City Limits” tot “Private Dancer” en “Simply the Best”. Ook worden enkele van haar prachtige duetten op sublieme wijze met gastartiesten vertolkt.

Tijdens “The Tina Turner Experience” kruipt Emi Wokoma in de huid van TINA. Qua zang, dans en energie toont zij een verbluffende gelijkenis met deze wereldster. Emi speelde de sterren van de hemel in haar rol als TINA in de West End musical “Soul Sister”. De  recensies van de pers zijn zonder uitzondering lovend over haar, waaronder Time Out; **** “R-E-S-P-E-C-T”, The Times; “Simply the Best!” en Whatsonstage; ***** “Excellent”. Reeds meer dan 27.000 bezoekers van de musical “Soul Sister” in het WFT Den Haag, hebben in december 2012 al kunnen genieten van Emi in de rol van Tina.

Het eenmalige concert in het Gelredome staat, naast natuurlijk de muzikale hoogstandjes en verrassende gastoptredens, bol van de explosieve dans, geweldige lichteffecten, videowalls en special effects. Coen van der Hoeven, in 2009 én 2010 winnaar van de John Kraaijkamp Award voor beste lichtontwerp, is verantwoordelijk voor licht, podium, special effects en decorontwerp. London Award winning regisseur Gary Lloyd regisseert de show. 

 

Ook interessant