The Queen Experience
The Queen Experience

 

The Queen Experience

Groots eerbetoon aan Freddie Mercury in Gelredome

In november 2011 werd in Nederland ongetwijfeld het grootste eerbetoon ooit gebracht aan Freddie Mercury. Twintig jaar na zijn overlijden, in het jaar dat Mercury zijn 65ste verjaardag zou vieren, wordt in het Gelredome in Arnhem de spectaculaire show The Queen Experience, The Most Spectacular Freddie Mercury & Queen Tribute Ever, gepresenteerd en kunnen 35.000 mensen nog eenmaal genieten van de talloze hits van de zanger en de legendarische popgroep Queen.

In het groots opgezette, twee uur durende, muzikale en visuele spektakel passeren vele hits van Freddie Mercury & Queen de revue. Van 'Don't Stop Me Now', 'Somebody To Love', 'We Are The Champions', 'Radio Ga Ga', 'I Want To Break Free' tot 'Bohemian Rhapsody', het nummer dat reeds tien keer de eerste plek wist te behalen in de Top 2000 en door de BBC in Engeland werd uitgeroepen tot 'Beste Popsong Aller Tijden'. Maar ook het prachtige, bombastische duet 'Barcelona' van Mercury en opera zangeres Montserrat Caballé wordt uitgevoerd op deze avond aangevuld met een groot koor en 150-koppig symfonieorkest.

Leadzanger van ‘The Queen Experience’ en ster van de show is de van oorsprong Amerikaan  Joseph Clark. In 2004 startte Clark met touren door heel de wereld met het repertoire van Queen en nam zelfs een album op met stukken van de legendarische rockformatie. Joseph, die wat betreft zang een verbluffende gelijkenis vertoont met Freddie Mercury, weet op sublieme wijze samen met zijn band, de sfeer op te roepen van de Queen concerten van weleer met Brian May, John Deacon en Roger Taylor. De beroemde krant The Times noemde zijn prestaties op het podium fenomenaal!

In het uitverkochte Gelredome was een show te zien die, naast de muzikale hoogstandjes, bol staat van de overweldigende lichteffecten, videowalls, lasershows, vuurwerk en andere special effects. Patrick Kramer, bekend van de concertreeksen ‘Symphonica in Rosso’ en de ‘Wit Licht’-concerten van Marco Borsato, is verantwoordelijk voor licht, laser, podium, special effects en decorontwerp.

 

Ook interessant