The Great Dance of Argentina
The Great Dance of Argentina

 

THE GREAT DANCE OF ARGENTINA

Dit Argentijnse tangospektakel met al zijn zinnelijkheid, weemoed, elegantie en hartstocht, speelse lichtheid en levenslust is uniek in zijn soort. Het gerenommeerde gezelschap van tangogrootheden Luis Pereyra en Nicole Nau -  The Great Dance Of Argentina – brengt met ‘Vida’ een formidabele, vurige show die het leven viert. In “Vida” tonen zij de melancholische, erotische en elegante kanten van de tango. Daarnaast worden de toeschouwers meegenomen naar het Argentijnse platteland, waar de vidala, zamba en chacarera gedanst worden en de gaucho’s bij het steppen de boleadoras rond laten vliegen

Middelpunt van dit tweeënhalf uur durende spektakel vormt het met prijzen overladen Duits-Argentijnse echtpaar Nicole Nau en Luis Pereyra.  Nicole viel al vroeg in haar carrière de eer ten deel door de voormalige Argentijnse president Carlos Menem te worden geprezen als ‘beste tangodanseres’ en ze staat zelfs op twee Argentijnse postzegels afgebeeld. Luis Pereyra  ontving voor zijn vernieuwende choreografieën zelfs  de Tony Award en onderwees niemand minder dan Lady Di en Prins Charles op Buckingham Palace in de kunst van de tango. Naast dat Nicole en Luis de artistieke leiding van het traditionele tangotheater Viejo Almacén in Buenos Aires voor hun rekening neemt, mochten zij ook de Argentijnse staatsprijs voor cultuur in ontvangst nemen.

Het ensemble van Luis Pereyra en Nicole Nau brengt met  het tangospektakel  ‘Vida’ een feest der zinnen naar Nederland. De klanken van de bandonéon, razendsnelle passen van de zapateo en de  halsbrekende toeren en percussie met de boleadora zijn een onvergetelijke beleving voor oog en oor. ‘Vida’ The Great Dance of Argentinia is een voorstelling waarin klank, kleur, hartstocht en live muziek de boventoon voeren! 

The Great Dance Of Argentina was op zaterdag 21 februari 2015 exclusief te zin in in het World Forum Theater te Den Haag. 

 

Ook interessant