Tap Factory
Tap Factory

  

TAP FACTORY 

Explosief en vernieuwend, een fenomenale mix van tap dance, percussie, acrobatiek en humor!

Voeg de veelzijdige kwaliteiten uit top shows als Stomp, Tap Dogs en The Blue Man Group samen en je hebt TAP FACTORY, een dansspektakel van wereldklasse! De internationale tapproductie ‘Tap Factory’ was na uitverkochte tournees wereldwijd, in december 2014 exclusief voor enkele shows te zien in Nederland!

Al tappend en dansend vloog Fred Astaire in de jaren 30 en 40 over het witte doek. Maar de tapdans bestaat al lang niet meer uit die traditionele, klassiek ogende choreografieën van die tijd. Onuitputtelijke ritmes, gespierde dansers, opzwepende percussie, razendsnel voetenwerk en adembenemende acrobatiek overgoten met een flinke dosis humor is de nieuwe graadmeter!

De internationale cast, bestaande uit ‘s werelds meest getalenteerde tapdansers, zoals wereldkampioenen tap Gilles Guenat & Dorel Surbeck, en muzikanten, verenigt zich in een energieke mix van dans, live percussie en komedie. De prachtige, stoere, mannelijke dansers vertonen, in een visueel overdonderend, industrieel decor, hun dynamische en bruisende kunsten. Hun voeten leiden, in een choreografie van de Franse Vincent Pausanias, een eigen leven, terwijl de slagwerkers hartstochtelijk zorgen voor stampende begeleiding. Het publiek kan bijna niet stil blijven zitten en valt van de ene ritmische verbazing in de andere, terwijl de acrobaten de zwaarte- en spierkracht tarten. De performers in deze virtuoze show zijn heer en meester in verschillende wervelende dansdisciplines als tap dance, breakdance, hiphop en (lucht)acrobatiek.

Tap Factory is meer dan alleen een voorstelling met tapdans. De dansers vertolken de medewerkers van een fabriek en met humoristische interacties, spectaculaire acrobatiek en opzwepende dans acts ontspint zich een beeldend verhaal zonder woorden. De explosieve combinatie van alle muzikale en ritmische ingrediënten zorgt voor een waanzinnig temperamentvolle avond uit voor en oud!

  

Ook interessant