Opera Gala
Opera Gala

 

De mooiste aria’s & operakoren uit o.a.

Nabucco – Aïda – Il Trovatore – Carmen  La Traviata – Madame Butterfly

Tijdens een spectaculair Opera Gala in Concertgebouw Amsterdam staan de mooiste en meest grandioze operakoren uit de muziekhistorie centraal, waaronder Nabucco, Il Trovatore, Carmen, La Traviata, Madame Butterfly en Aïda. Op donderdag 8 en zondag 11 november vertolken het International Symphony Orchestra uit Lviv en The New Romanian Symphonic Choir wereldberoemde aria’s onder leiding van dirigent Raymond Janssen. Gerenommeerde solisten zorgen samen met het orkest en koor voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel. Dit Opera Gala is een fantastisch concert vol hartstocht en passie waaraan meer dan 150 muzikanten meewerken.

Aria’s uit de bekendste opera’s aller tijden komen aan bod tijdens het gala in Amsterdam. De koren zijn geschreven door onder andere Verdi, Puccini, Mascagni, Bellini en George Bizet en vormen wereldwijd de hoogtepunten van elke opera. Van La Scala in Milaan tot de Metropolitan opera in New York. Het gala in het Concertgebouw is naast een bijzondere muzikale voorstelling tegelijkertijd een ode aan de meest getalenteerde en succesvolste componisten uit de geschiedenis. Het concert is een feest der herkenning voor elke muziekliefhebber waarbij alle bekende operakoren worden gezongen. Ook zowel Carmen van Bizet als het Zoem koor uit Madame Butterfly en het spectaculaire Gloria all’egitto zullen niet ontbreken.  

Muziekspektakel
Voor de uitvoering van de operakoren tekenen het International Symphony Orchestra uit Lviv en The New Romanian Symphonic Choir. Beide gezelschappen komen in de grootste bezetting ooit naar de hoofdstad en garanderen een indrukwekkende en hartstochtelijke uitvoering van alle stukken. Internationaal gerenommeerde solisten werken mee aan dit muziekspektakel en laten een aantal van de mooiste en meest bekende aria’s met koor horen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Casta Diva’. Dit is misschien wel de meest luisterrijke sopraan aria ooit. Het nummer brengt het publiek in vervoering en wordt door een soliste met internationale allure gezongen. De muziek brengt de romantische sfeer van Maangodin Luna tot leven. Het Roemeense orkest bestaat uitsluitend uit gepassioneerde topmuzikanten. Ze zijn speciaal voor dit unieke Opera Gala geselecteerd. Met gedrevenheid spelen ze de mooiste ouvertures en het aangrijpende intermezzo uit de opera Cavaleria Rusticana van Mascagni. Het orkest speelt onder meer het grandioze en overbekende Paaskoor ‘Regina Coeli’ uit de gelijknamige opera.

Uitzonderlijke kwaliteit
Zowel het orkest als het koor zijn niet onbekend in Nederland. Ze maken onder leiding van dirigent Raymond Janssen al jarenlang furore met de Carmina Burana voor uitverkochte zalen. Eerder werd de muziek uit The Lord of the Rings trilogie met verve tot leven gebracht tijdens een bijzondere concertreeks. Het talent van de muzikanten en de sublieme koorklank zijn in Nederland uitgegroeid tot een begrip. Janssen heeft de Oost-Europese gezelschappen persoonlijk geselecteerd en treedt ermee op in onder meer Nederland, Duitsland, België en Italië. De kwaliteit is uitzonderlijk hoog. Dat blijkt ook tijdens dit eenmalige en bijzondere Opera Gala in het Concertgebouw. Meer dan ooit komt daarin de kracht van zowel het koor als het orkest naar voren. De uitvoering van beroemde operakoren is immers hun grootste talent.

Ook interessant