Jesus Christ Superstar
Jesus Christ Superstar
Snel naar:

Geschiedenis

Dat Ted Neeley nog steeds de rol van Jezus vertolkt in deze versie van Jesus Christ Superstar is het gevolg van een wens die de Italiaanse producent en regisseur Massimo Romeo Piparo koesterde. Piparo wilde het 20-jarig jubileum van de rockopera Jesus Christ Superstar op het Italiaanse podium op een unieke wijze vieren en dit werd ronduit een succes.

Reunie met de originele filmcast

Zijn wens was om Jesus Christ Superstar éénmalig op te voeren met enkele hoofdrolspelers uit de originele film: een reunion versie van deze geweldige rockopera. Al eerder had Piparo de rockopera geproduceerd met de inmiddels overleden Carl Anderson, de originele Judas uit de film. Toen bij navraag bleek dat de acteurs Ted Neeley – Jezus, Yvonne Elliman – Maria Magdalena en Barry Dennen – Pontius Pilatus dolenthousiast waren over dit idee en graag hun medewerking wilden verlenen, was “Jesus Christ Superstar – The Reunion” een feit.

Doorslaand succes

In september 2014 was het zover, een groots muzikaal spektakel met meer dan 50 castleden, waaronder Ted Neeley, Yvonne Elliman en Barry Dennen, een orkest met 13 musici, werd opgevoerd in het Teatro Sistina in Rome. Deze voorstelling was zo’n doorslaand succes bij het Italiaanse publiek dat meerdere voorstellingen volgden.

Ted Neeley maakt indruk

Vooral Ted Neeley laat met zijn vertolking van Jezus, en onder andere het aangrijpende nummer Gethsemane, een diepe indruk achter. De show speelde voor uitverkochte theaters, met als absoluut hoogtepunt de voorstelling in de wereldberoemde amfitheater Arena di Verona met meer dan 12.000 bezoekers! Een tournee kon daarom ook niet uitblijven en inmiddels is de internationale productie van Jesus Christ Superstar, waarbij (na het verlaten van de productie door Yvonne Elliman en Barry Dennen) Ted Neeley nog steeds de rol van Jezus speelt, bijna 2 jaar in Italië aan het toeren geweest met daarbij een exclusief uitstapje naar het World Forum Theater in Den Haag.

Volgende pagina:   Cast
Ook interessant