Gershwin Gala
Gershwin Gala
Snel naar:

The New Romanian Symphonic Orchestra wekt Gershwin-broeders tot leven

Gershwin Gala brengt PORGY & BESS Suite naar Nederland

PORGY & BESS-liefhebbers opgelet; voor het eerst in jaren kunt u in Nederland tijdens dit Gershwin Gala van de tijdloze PORGY & BESS Suite en jazzy Rhapsody in Blue genieten. Gebracht door The New Romanian Symphonic Orchestra & Choir, onder de bezielende leiding van dirigent Raymond Janssen. Het Nederlandse publiek heeft dit gezelschap inmiddels in het hart gesloten dankzij de prachtige uitvoeringen van onder andere de Carmina Burana, Lord of the Rings en de Avé Maria Kerstconcerten. Tijdens dit Gershwin Gala zullen de onevenaarbare Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en de internationaal befaamde pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi het geheel vervolmaken.

Muzikale meesterwerken op de grens van klassiek en jazz, een duo dat tot de grootste componisten en songwriters van de twintigste eeuw gerekend mag worden; natuurlijk gaat het over de befaamde broers George en Ira Gershwin. Iedere muziekliefhebber zal het beamen; composities van George Gershwin met teksten van zijn broer Ira zijn ultieme juweeltjes uit de populaire klassieke muziek. Niemand minder dan het 120-koppige The New Romanian Symphonic Orchestra brengt de meesterwerken van de gebroeders Gershwin tot leven op diverse locaties in Nederland. Een muzikaal eerbetoon onder leiding van dirigent Raymond Janssen en bijgestaan door de vermaarde Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi.

PORGY & BESS Suite
Het Gershwin Gala brengt excellente composities waaronder Rhapsody in Blue, Girl Crazy en An American in Paris. Natuurlijk vormt de PORGY & BESS Suite het muzikale hoogtepunt uit het Gershwin Gala. Dit aangrijpende verhaal over de zwarte gemeenschap in Catfish Row sleurt u mee in een muzikale draaikolk van liefde en verdriet. Niet voor niets weten klassieke hits zoals It ain’t Neccessarily So, I Got Plenty of Nothing en natuurlijk Summertime, een wereldwijd publiek al ruim 80 jaar te beroeren. Binnenkort krijgt u eindelijk de kans om deze unieke uitvoering in Nederland te ervaren.

Unieke kans
Kenners kronen Janice Dixon tot ´Bess van de eeuw´ en bariton Derrick Lawrence weet als Porgy het publiek van Carnegie Hall tot de Staatsoper Berlin tot tranen te roeren. De Oekraïense pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi maakt het gezelschap compleet en dankzij zijn kunsten zal Rhapsody in Blue ongeëvenaard klinken. Onthoud deze naam, want dit 25-jarige talent is reeds bedolven onder de prestigieuze internationale prijzen en trekt van Tokyo tot Buenos Aires volle zalen.

Kortom; een unieke kans die liefhebbers van de gebroeders Gershwin en PORGY & BESS niet mogen missen. Zorg dat u erbij bent!

Titel: Gershwin Gala

Subtitel: The New Symphonic Orchestra and Choir.

Uitvoerenden:
The New Romanian Symphonic Orchestra & Choir

Dirigent:
Raymond Janssen

Solisten:
Janice Dixon - sopraan
Derrick Lawrence - bariton
Antonii Baryshevskyi – piano

Programma:
Gershwin – An American in Paris
Gershwin – Girl Crazy
Gershwin – Rhapsody in Blue

Pauze

Gershwin – Porgy & Bess Suite

Voorprogramma: 45 minuten
Na pauze: 68 minuten

Volgende pagina:   Cast
Ook interessant