Danceperados of Ireland
Danceperados of Ireland

 

Danceperados of Ireland

A magical Irish journey.


Beleef de magie van Ierland tijdens deze unieke Ierse dans en muziekshow die compleet live wordt opgevoerd.

De ‘Danceperados of Ireland’ nemen u tijdens deze show vol uitbundige muziek en dans, terug naar de oorsprong van de Ierse stepdance die miljoenen mensen heeft geïnspireerd en Ierland en haar cultuur wereldwijd in de schijnwerpers heeft gezet. 

Wat deze show uniek maakt is dat zowel de muzikanten alsook de dansers met hun flitsende voetenwerk en uitbundige vitaliteit geheel live spelen, hun passie spat van het podium en nemen het publiek van jong tot oud mee naar het mystieke Ierland waar dans en muziek van kinds af aan al in het bloed zit. In deze show staan de speciale rituelen, familiebanden en de muziek en dans van de Irish travellers centraal. Deze vormt de oorsprong van alle hedendaagse Ierse dansshows. In een spetterend decor zullen de dansers en muzikanten u met de visuals en beelden van de wereldberoemde fotograaf Alen Macweeney meevoeren in de kleurrijke historie van het leven, de liefde en de legendes van de Ierse travellers.

Tweevoudig wereldkampioen stepdance Michael Donnelan, die jarenlang lead danser was bij Riverdance en Lord of the Dance, staat garant voor de onnavolgbare ritmische choreografie van de show. Samen met artistic director Petr Pandula is een fenomenaal cultureel extravaganza gecreëerd, waarbij het vuur van de gepassioneerde stepdancers voelbaar is.

De muzikanten die de ‘Danceperados of Ireland’ begeleiden zijn fameus, zo heeft musical director Eimhin Liddy opgetreden met vele legendarische Ierse shows, was zangeres Geraldine MacGowan de lead van OISIN, is de dynamische percussie van Conor Martin de stuwende kracht achter de muziek en staan ze samen met Joanna Hyde, Tadgh Ó Meachair en Damian McKnee garant voor een topshow.

Deze authentieke Ierse dansshow waarbij zowel muziek alsook dans live zijn is uniek en zo krachtig, dat het vuur ervan afspat. Dit is dé familieshow bij uitstek en een kans om de Ierse traditie te voelen!

Ook interessant