Avé Maria kerstconcerten
Avé Maria kerstconcerten

 

Avé Maria kerstconcerten

Meer dan 8 jaren achtereen worden al kerstconcerten uitgevoerd door het New Romanian Chamber Orchestra & Choir en internationale solisten onder de bezielende leiding van dirigent Raymond Janssen. Elk  jaar in december heeft het gezelschap het publiek steeds opnieuw in vervoering gebracht met een bijzonder Avé Maria Kerstconcert.

Het gezelschap van 50 personen bestaat uit een groep zeer jonge, geweldig getalenteerde, professionele musici van de Staats Filharmonie Banatul Timisoara en een buitengewoon begaafd koor,dat enkel bestaat uit solisten die cum laude afstudeerden aan de beste conservatoria. Samen met internationaal vermaarde solisten, zorgen zij voor een onvergetelijk concert.

Naast prachtige beroemde werken van Bach, Mozart, Verdi en Händel maken ook moderne en authentieke Kerstliederen, natuurlijk het ingetogen Avé Maria en een speciale compositie van English Christmas carols  of Roemeense of Russische traditionals deel uit van het programma.

Het majestueuze Concertgebouw Amsterdam, de prachtige kerken, kathedralen en basilieken waar de Kerstconcerten plaatsvinden, zijn met hun fraaie bouwstijl en uitmuntende akoestiek, de perfecte locaties voor het Ave Maria Kerstconcert.

Telkens weer wordt het publiek meegevoerd op de prachtige klanken van het AVE MARIA Kerstconcert en komt op sfeervolle wijze in de Kerststemming!

De prachtige concerten van The New Romanian Chamber Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Raymond Janssen zijn in Nederland inmiddels een begrip. 

  

Ook interessant