Mega ABBA concert
Mega ABBA concert

 

Veertig jaar na laatste concert in Ahoy keert ABBA sound terug naar Rotterdam

THE SHOW – a tribute to ABBA komt naar Nederland 

ROTTERDAM – In 2019 is het exact veertig jaar geleden dat ABBA in Ahoy stond. Ter gelegenheid hiervan komt op 4 en 5 april ‘THE SHOW – A tribute to ABBA’ exclusief naar de Rotterdamse poptempel. Een unieke productie die door kenners omschreven wordt als ‘de beste ABBA show na de originele ABBA’. Een groot orkest met top musici, de nieuwste special effects en videoschermen zorgen voor een perfecte ABBA experience die wereldwijd ongeëvenaard is. Zing mee met megahits als Mamma MiaWaterlooMoney Money Money en Dancing Queen en ervaar de unieke sound die deze Zweedse popgroep legendarisch maakt. Haal je plateauzolen uit de kast, verzamel al je vrienden en bestel snel tickets voor de ultieme avond uit. De voorverkoop is begonnen!

We schrijven 1974 in het Engelse Brighton. Het nummer Waterloo wordt uitgeroepen tot winnaar van het Eurovisie Songfestival. Dit moment markeert de start van het succesverhaal dat ABBA heet. In de jaren die volgen groeit de groep uit tot best verkopende popgroep – op The Beatles na – ter wereld. Waterloo betekent de definitieve doorbraak van ABBA en wordt gevolgd door een eindeloze reeks nummer één hits. De laatste jaren is het stil geworden rond de Scandinavische hitmachine en touren doen ze al lang niet meer. ABBA viel in 1982 uit elkaar. Het stokje is nu overgenomen door ‘THE SHOW – A tribute to ABBA’, volgens de officiële ABBA fanclub ‘de beste ABBA show na de originele ABBA’. Deze unieke productie komt nu – veertig jaar nadat de originele ABBA in Ahoy stond – voor twee exclusieve concerten naar Rotterdam. Een evenement waarvoor alle registers worden open getrokken.

 

Over THE SHOW

‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’ werd gelanceerd in 2001 en was direct een mega succes. Meer dan zeventien jaar is deze spectaculaire ABBA tribute show nu wereldwijd op tournee. De groep gaf ruim 700 concerten in 40 verschillende landen. Een absoluut unicum dat de kwaliteit van de show onderstreept. In totaal kochten ruim twee miljoen mensen een ticket voor ‘THE SHOW – A tribute to ABBA’. De voorstelling draagt onmiskenbaar bij aan de nog altijd voortdurende populariteit van de iconische Zweedse popgroep. Het repertoire wordt op overtuigende wijze voor het voetlicht gebracht door topmusici. De producenten hebben dan ook altijd als doel gehad om een perfecte illusie te creëren. Vanaf de eerste minuut van het concert wordt het publiek meegezogen in de kenmerkende sfeer, uitstraling en vanzelfsprekend de muziek van de originele ABBA. De vertolking van alle grote ABBA hits is indrukwekkend en ongeëvenaard. Dat geldt zeker ook voor de toegepaste special effects. Deze zijn ‘state of the art’. De modernste licht-, LED en geluidstechniek garanderen een optimale beleving. Ook op dit gebied is ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’  uniek en innovatief.

Zweedse zangeressen

Er bestaan veel ABBA tribute bands, maar niet één heeft de kwaliteit en uitstraling van ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’. Het succes schuilt volgens de makers vooral in de kwaliteit en uitstraling van de twee zangeressen. Ze vormen  een bijna exacte kopie van Agnetha en Anni-Frid, de originele ABBA zangeressen. Het duo won ooit een Zweedse talentenshow met ABBA nummers, werd vervolgens gescout en is nu een belangrijke succesfactor van ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’. De inzet van Zweedse zangeressen is geen toevallige keuze maar essentieel, aldus de producenten. Het kenmerkende accent dat bij de taal hoort, is niet eenvoudig te evenaren. De toon en het karakter ervan zijn specifiek en tegelijkertijd onmisbaar om geloofwaardig een ABBA nummer te kunnen zingen. 

Muzikale ondersteuning

De uitvoering van de ABBA nummers tijdens ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’ is in vakkundige handen. De Zweedse band Waterloo tekent voor de muzikale ondersteuning, samen met het National Symphony Orchestra uit Londen. Een wereldberoemd orkest dat eerder speelde met sterren als Elvis Castello, Robbie Williams en Sir Cliff Richard. Daarnaast verzorgen oud-bandleden van de originele ABBA gastoptredens tijdens ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’. In Nederland is dat saxofonist Ulf Andersson die ook meeschreef aan het nummer I Do, I Do, I Do, I Do, I Do. Andersson bestempelt ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’ als een kwalitatieve topproductie. ‘We komen heel dicht bij de originele sound van ABBA. Ik heb er veel plezier in om met deze groep op te treden.’ ABBA heeft een welhaast iconische status bereikt in de internationale popmuziek. Nog altijd worden jaarlijks miljoenen platen van de groep verkocht. ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’ is voor iedereen die van deze muziek houdt de ultieme ABBA experience. Twee uur lang worden alle grote hits ten gehore gebracht. Van Waterloo tijdens het Eurovisie Songfestival tot de jaren die daarop volgden. Onder meer ‘SOS’‘Mamma Mia’‘Dancing Queen’‘Money Money Money’ en ‘Knowing Me Knowing You’ komen voorbij.  

Award

Niet alleen ABBA fans erkennen dat ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’ een geweldige productie is. Ook de vakwereld doet dat. In 2010 ontving de voorstelling in London een award voor ‘best show’ en liet daarmee producties als Thriller LiveDirty Dancing en Priscilla The Musical achter zich. Voor de makers van ‘THE SHOW -  A tribute to ABBA’  is de erkenning van de officiële ABBA fanclub echter het meest waardevol. Zij bestempelen de groep als ‘De beste ABBA show na de originele ABBA’. Het Nederlandse publiek kan dit nu zelf ervaren tijdens twee unieke en exclusieve concerten op 4 en 5 april in Ahoy Rotterdam. De voorverkoop is begonnen.

Ook interessant